top of page

GRIP ALIVE staat voor Groeninge Research and Innovation foundation for Pancreatic And LIVEr surgery.

GRIP ALIVE is een wetenschappelijke organisatie waar studies gebeuren omtrent lever –en pancreaschirurgie.

Elf jaar geleden implementeerden we de minimaal invasieve chirurgie voor lever en pancreas in AZ Groeninge Kortrijk. Heden, bevat onze database meer dan 1400 procedures. Een honderdtal wetenschappelijke studies vloeiden hieruit voort. Deze werden gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften. Het gaat hierbij over studies van resultaten van onze eigen patiënten alleen alsook internationale multicentrische studies waar we aan deelnamen.

Zowel op gebied van robotische operaties als op gebied van kijkoperaties voor pancreas -en levertumoren willen we graag nog verder gaan met wetenschappelijk onderzoek. We willen zelf multicenter trials opzetten en de lat nog hoger leggen. Daarom besloten we een foundation op te richten: GRIP ALIVE. GRIP ALIVE wordt aangedreven door de steun die we krijgen van individuen, stichtingen en bedrijven, groot en klein. We willen door deze externe steun niet alleen verder gaan in wetenschappelijke studies maar eveneens innovatieve projecten in eigen regio uitrollen op gebied van lever –en pancreaschirurgie en zo een bijdrage leveren in de strijd tegen lever- en pancreastumoren.

studie.jpg
Ontwerpen op een Tablet

Ons Doel

​Het opbouwen van duurzame partnerschappen vormt de kern van onze missie. 

​Belangrijkste doel is om op regelmatige basis studies te publiceren van onze eigen resultaten en eveneens deel te nemen aan grote multicentrische studies over lever –en pancreaschirurgie.

​We willen door deze externe steun innovatieve projecten in eigen regio uitrollen omtrent lever –en pancreaschirurgie in de strijd tegen lever- en pancreastumoren.

Via GRIP ALIVE zullen in de toekomst ook wetenschappelijke events en congressen georganiseerd worden.

​Bedoeling is nauw contact te houden met de steunende partners door op jaarlijkse basis een netwerkevent te organiseren waar de resultaten van het voorbije jaar worden voorgesteld op een duidelijke en overzichtelijke manier. Op deze manier krijgt u een inzicht in de voortgang en de impact van uw financiering.

Betalen met creditcard

GRIP ALIVE steunen

Interesse om GRIP ALIVE financieel te ondersteunen?

Bent U van plan om het onderzoek naar lever -en pancreaschirurgie te ondersteunen in eigen regio en op die manier uw steentje bij te dragen in de strijd tegen levertumoren en pancreastumoren dan kan dat vrij eenvoudig.

 

U kan storten via ​volgende rekening van de Koning Boudewijnstichting:

BE10 0000 0000 0404

met de gestructureerde mededeling +++623/3748/00029+++

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te storten via deze link

U ontvangt een fiscaal attest vanuit de Koning Boudewijnstichting

Betalen met creditcard
IMG_4998.JPG
bottom of page